img

Publicaties

Verzuimprotocol

Klik hier voor het openen van het verzuimprotocol.

 

Rotterdamse Onderwijsparade voor ouders en verzorgers.

Uw rol bij de ontwikkeling van uw kind op school is onmisbaar. Praktische tips en workshops. U komt toch ook?Opening 'Op bezoek' door burgermeester Aboutaleb

In een werkelijk afgeladen aula van het vmbo Veenoord, gevuld met  meer dan 200 bezoekers, was het afgelopen dinsdagavond in meerdere opzichten warm. Leerlingen, leerkrachten èn ouders hadden naar deze dag toegeleefd en menig uurtje gestoken in de organisatie van deze avond. 
De officiële opening van het project “Op Bezoek” was daar! Een groot gedeelte van de leerlingen gaat bij elkaar thuis,in de wijk en elkaars gebedshuis of bijzondere plek op bezoek om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.Met zoveel mensen bij elkaar komt het warme gevoel vanzelf. Maar zeker bij het beluisteren van de bezielende woorden van burgemeester Aboutaleb, die door zijn aanwezigheid liet blijken volledig achter de doelstelling van dit project te staan. In zijn toespraak, waarin hij terugging naar de periode, toen hijzelf op 15-jarige leeftijd van Marokko naar Nederland kwam, konden vele aanwezigen zich persoonlijk vinden.Hoogtepunt van de avond was de onthulling van de plaquette, die door de burgemeester samen met leerlingen werd verricht.  Daarna werd door hem de interculturele maaltijd geopend, waar een ieder zich tegoed aan deed.Het regelmatig van tafel wisselen van  burgemeester Aboutaleb om met elkaar nader kennis te maken, werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen. Toen hij na bijna anderhalf uur het gebouw van het vmbo Veenoord verliet, bleef een dankbaar en warm gevoel achter.