img

Sportklas

Gymlessen
Sport vinden wij op het Veenoord erg belangrijk. Door veel te sporten blijf je gezond en fit. Daardoor ben je beter in staat om goed te presteren op school, ook bij de andere schoolvakken. Tijdens de gymlessen leer je verschillende sporten zoals volleybal, voetbal, slagbal, trefbal, turnen, atletiek enz. Ook vinden wij het belangrijk dat je goed kunt samenwerken, goed met regels kunt omgaan en anderen helpt om beter te kunnen sporten.

Sportklas
Wanneer je in de sportklas wilt deelnemen beweeg je 1 uur in de week extra t.o.v andere leerlingen. Je doet verschillende sporten zoals zwemmen, fitness, skaten, atletiek, Veenoord 003softbal, voetbal, flagfootball, enzovoorts. Doordat je met andere sportieve leerlingen wekelijks bij elkaar bent, kom je veel meer te weten over deze sporten en kun je ze beter beoefenen. Ben je sportief, altijd gemotiveerd, doe je graag verschillende sporten en ben je bereid om in zowel de regen als zonneschijn er tegenaan te gaan? Misschien is de sportklas dan wel wat voor jou?

Deelnemers van de sportklas krijgen een echt Veenoord-trainingspak in bruikleen dat het gehele schooljaar gedragen wordt tijdens de sportlessen.

Challenge010
Sinds een paar jaar is er een nieuw initiatief van de gemeente en andere initiatiefnemers om de jeugd in Rotterdam meer aan het sporten te krijgen en meer kinderen lid van een vereniging te laten worden. Challenge010 zorgt voor trainingen en competities voor dansen, boksen, basketbal en voetbal voor zowel jongens als meisjes en voor zowel de boven- als voor de onderbouw. Ook Veenoord doet hier aan mee. Je kan hier meedoen met alle sporten en krijgt daar altijd begeleiding van docenten van school bij. Challenge010 groeit nog steeds en dat komt doordat het werkt! Schrijf je in op Veenoord en doe een gooi naar het Rotterdams kampioenschap!

Sportuitstapjes en sportdagen
Op het Veenoord vinden wij het leuk om met de leerlingen deel te nemen aan verschillende sportdagen. Ook gaan we wel eens op stap om kennis te maken met een sport die je niet zo vaak doet en niet in de gymzaal gedaan kan worden. Natuurlijk doen we dit vooral met de leerlingen die in de sportklas of voetbalklas zitten. Onderstaand geven wij wat voorbeelden van sportactiviteiten die wij buiten school doen: