Afsluiting cursus 'omgaan met pubers'

image
image

In de afgelopen maanden is er op het vmbo Veenoord de cursus “Omgaan met pubers” georganiseerd.  Deze cursus werd aangeboden door Dieneke Barendrecht vanuit Centrum jeugd en gezin. De cursus bestond in totaal uit 6 bijeenkomsten van 2 uren. Tijdens de cursus kwamen de volgende punten aan bod :

Praten met je puberzoon of dochter door een andere benadering. Veranderingen in de puberteit, het puberbrein, positieve aandacht geven, opvoedingsstijlen, luisteren naar je puber, praten met je puber, onderhandelen en tot afspraken komen.

Vanuit het vmbo Veenoord waren er 7 enthousiaste moeders, die aan de cursus hebben deelgenomen. Ook van buiten de school kwamen er nog 3 andere moeders deelnemen aan deze cursus. De moeders hebben tijdens de cursus ook veel van elkaar geleerd en persoonlijke ervaringen met elkaar gedeeld.

Met veel enthousiasme hebben alle moeders de bijeenkomsten bezocht!! Het geheel werd afgelopen maandag feestelijk afgesloten met lekkere hapjes, verzorgd door de leerlingen van de betrokken moeders. Dieneke Barendrecht heeft alle cursisten een certificaat overhandigd, waar een ieder erg blij mee was.

Klik hier voor de foto's van de uitreiking van de certificaten.

'Overtref jezelf, verbaas jezelf'